Francia embercsempészt fogtak

Delmagyar.hu

Ásotthalom térségében többször is fogtak el migránsokat az elmúlt időszakban. Archív fotó: Tóth Imre

A rendőrök szombaton 386 határsértőt tartóztattak fel, és 298 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanádban a járőrök 11 esetben összesen 347 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. A rendőrök ezen felül vármegyénkben 9 esetben összesen 298 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A számok alapján az látszik, hogy péntekhez képest szombaton nyugodtabb napja volt az egyenruhásoknak, akkor ugyanis 775 határsértőt találtak csak vármegyénkben.

Az ORFK arról is beszámolt, hogy egy embercsempészt is elfogtak szombaton, és akárcsak pénteken, újfent Ásotthalom közigazgatásai területén. Azt írták, hogy délután az 55-ös számú főúton a rendőrök egy francia honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy 33 éves francia nő vezetett. A járműben a sofőrön kívül öt, magukat afgán és kettő magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. Az utasoknál nem voltak iratok és azt sem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánkban, így őket visszakísérték a határzárhoz, míg a sofőrrel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában