Nem enyhül a migráns-nyomás

Majzik Attila

ILLUSZTRÁCIÓ: police.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 713 határsértőt tartóztattak fel és 85 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság.

A migránsok túlnyomó része Csongrád-Csanád vármegyében próbálkozott, 18 esetben összesen 639 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged-Szentmihály közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, pakisztáni, szír, török és vietnámi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés és közokirat hamisítás miatt egy-egy embert fogtak el és embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás. Ásotthalom közigazgatási területén kedden 0 óra 50 perckor a járőrök ellenőriztek egy szír férfit, aki egy magyar honosságú tehergépkocsival közlekedett. A jármű rakterében 11, magát szír és 11, magát marokkói állampolgárnak valló illegális migráns utazott. Aznap 15 óra 50 perckor Mórahalom közigazgatási területén a járőrök ellenőriztek egy magyar rendszámú tehergépkocsit és annak egyiptomi vezetőjét. A jármű rakterében 18, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában