Helyi kék hírek

2024.05.12. 18:00

Négy migránst találtak

Összesen öt határsértőt találtak a rendőrök szombaton az országban. Bakondi György pedig arról beszélt, hogy azokban az országokban, ahol nagy arányban vannak jelen illegális bevándorlók, egyre inkább jellemzőek lesznek a támadások.

Suki Zoltán

Illusztráció: police.hu

Szombaton Csongrád-Csanád vármegyében négy, Győr-Moson-Sopron vármegyében pedig egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán, koszovói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos, magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Azt pedig már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta az M1 műsorában, hogy azokban az országokban, ahol nagy arányban vannak jelen illegális bevándorlók, egyre inkább jellemzőek lesznek a támadások, ezért egyre inkább kritikussá válik a biztonság.

Bakondi György felidézte, hogy 2015 óta számtalan példa van arra, hogy illegális migránsok erőszakos tetteket hajtanak végre, amelyek között vannak nagyon súlyos, több száz ember halálát okozó terrorcselekmények is. Hozzátette, voltak már templomok, egyházi személyek elleni merényletek is, illetve utcai járókelők elleni támadások. A főtanácsadó szerint a cselekmények kapcsán fel lehet tenni a kérdést, hogy az elkövetőket küldték-e mint alvó ügynököket, akiknek az a feladatuk, hogy terrorcselekményt kövessenek el, rombolják az adott ország közbiztonságát, bizonytalanságot, félelemet keltsenek. A támadások többségét olyanok követik el, akik tisztázatlan személyazonosságuk miatt nem kapják meg az adott országban a menekültstátuszt, így nem jutnak jövedelemhez sem. Ezért a társadalom peremére szorulnak, köztörvényes bűncselekményeket követnek el, illetve az államhatalmat szimbolizáló rendőrökkel szemben indítanak támadást – mondta.


 

KÉPALÁ: Folyamatosan járőröznek a rendőrök a magyar-szerb határszakaszon. fotó: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában