Szegedi hírek

2023.11.02. 15:23

15 év után sem úszta meg a szegedi lány gyilkosa

Újabb régi ügy végére került pont. Másfél évtizede tűnt el egy 17 éves lány Szegedről, gyilkosát most őrizetbe vették.

Delmagyar.hu

A vezérőrnagy beszámolója szerint a 17 éves lány 2008 októberében tűnt el Szegedről, miután a szüleivel és a testvéreivel egy családi összejövetelen vett részt. A lány azt mondta, hogy abba a szegedi kollégiumba megy, ahol a tanulmányai idején lakott, de oda nem érkezett meg.

Eltűnéséről az anyja értesítette a hatóságokat, miután lánya ugyan fogadta a hívását, de nem szólt bele a készülékbe. A vizsgálat során annyit sikerült megállapítani, hogy amíg be volt kapcsolva a mobiltelefonja, egy olyan helyen tartózkodott, ahol vonatok közlekedtek - mondta a vezérőrnagy.

A rendőrség annak idején meghallgatta a lány 24 éves bátyját, aki a családi összejövetelen a párjával vett részt: azt állították, hogy Szegeden, a család lakásánál látták utoljára a lányt, majd ők kisgyermekükkel együtt visszautaztak budapesti lakhelyükre. Kiderült az is, hogy a lány korábban nem titkolta a hozzátartozói előtt, hogy amint nagykorúvá válik, elhagyja a családi otthont.

Petőfi Attila hangsúlyozta, hogy a hasonló gyanús eltűnési ügyek iratait a nyomozók a jogszabályoknak megfelelően rendszeresen előveszik, "leporolják", a különböző verziókat újra módszeresen ellenőrzik, hiszen nem kizárható, hogy bűncselekményt követtek el az eltűnt sérelmére.

A vezérőrnagy elmondta, hogy egy hete Szegeden a rendőrségen újra meghallgatták a lány bátyját és annak párját, majd ők - a kihallgatási taktika eredményeként - változtattak korábbi vallomásaikon, és beismerték, hogy a lány velük tartott Budapestre, az albérletükbe.

A lány nem mozdult ki a lakásból, mivel tudta, hogy keresik, a férfi ugyanakkor arra próbálta meg rávenni a húgát, hogy prostitúcióból szerezzen bevételt, a családot döntően a férfi párja tartotta el alkalmi munkákból. Az asszony 2009 áprilisában egy bírósági tárgyalásra utazott, majd amikor hazaért, látta, hogy a lány holtan fekszik a lakásuk előszobájában, a bátyja agyonverte. A konfliktus alapja az volt, hogy a lány nem akart prostituált lenni - mondta a vezérőrnagy.

A pár nem akarta jelenteni a történteket a hatóságoknak, a férfi arra jutott, hogy eltünteti a holttestet. A gyanúsított feldarabolta a holttestet, egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg.

Petőfi Attila ismertetése szerint a holttest feldarabolásának tanúja volt a férfi párja, illetve az albérletben volt egyéves kisgyermekük is. A napokban letartóztatásba helyezett férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, az ügyben jelenleg tanúként szereplő nő ugyanakkor részletes vallomást tett. A párnak a történtek óta további két gyermeke született, a férfi buszsofőrként dolgozott Budapesten - közölte a vezérőrnagy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában