Helyi kék hírek

2023.11.01. 13:37

Érződik a szerbiai akció a migránshelyzeten

Suki Zoltán

Átfogó rendőrségi-csendőrségi akció zajlik Horgoson és környékén. Fotó: Pannon RTV

Meglátszik, hogy komoly akciókat tartottak a magyar határhoz közel a napokban többször is a szerb hatóságok. Ugyanis kedden csupán egy határsértőt tartóztattak fel Magyarországon, azt is a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban papírok nem voltak nála. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A legutóbbi szerbiai rendőrségi akcióról a Pannon RTV számolt be. Azt írták szerdán, hogy átfogó rendőrségi-csendőrségi akció zajlik Horgoson és környékén. Az illetékesek folyamatosan a terepen vannak és gyűjtik össze az illegális bevándorlókat. A rendőrség különleges egységei és a csendőrség tagjai is Horgoson tartózkodnak. Jelenleg a Művelődési Ház emeletén kaptak helyet és folyamatosan a terepen vannak, több sikeres akciójuk is volt már az elmúlt napokban. Nebojša Rakić, Magyarkanizsa polgármester-helyettese a lapnak elmondta, hogy Horgosról begyűjtöttek körülbelül négyszáz embert. Ebből a négyszáz emberből nyolcvannyolcat őrizetbe is vettek, és jelenleg is őrizetben vannak.

A szerb-magyar határ menti településeken most elvétve találkozni migránsokkal, egyedül a befogadóközpont környékén lehet látni őket. Az eddigi információk szerint a rendőrség különleges egységei a következő időszakban is fokozottan jelen lesznek a településeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában