Helyi kék hírek

2023.11.28. 16:09

Kiber bűnmegelőzés a „Nyomozz velünk” rendezvényen

Delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Mátrix projekt keretében tartottak bűnmegelőzési tematikájú előadást.

Az érdeklődők a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, azaz november 25-én csatlakozhattak a Somogyi-könyvtárral és a Szegedi Áldozatsegítő Központtal közösen szervezett  „Nyomozz velünk! – 1 megoldás 12 helyszín” elnevezésű rendezvényünkhöz.

Az élményvadászat közben kicsik és nagyok hasznos és elgondolkodtató információkhoz jutottak az online biztonság és az áldozattá válás elkerülése témakörökben, miközben a 12 állomást végigjárva egyre közelebb jutottak ahhoz is, hogy megfejtsék egy, az 1800-as években történt bűncselekmény rejtélyét.

Az esemény egyik fő célkitűzése az online csalások megelőzése volt. A Bűnmegelőzési Osztály szakemberei hasznos tanácsokkal látták el a látogatókat, volt szó az adventi időszakban előforduló bűncselekmények megelőzési lehetőségeiről és az online vásárlások veszélyeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában