Megpróbálta megfojtani a nővérét

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatti büntetéséből, megpróbálta megfojtani nővérét.

Delmagyar.hu

Nem ismerte el, hogy a nővérével is végezni akart. Fotó: DM

Újra bíróság elé állt Szegeden hétfőn Pénzes Henrietta gyilkosa. A 33 éves férfit most különös visszaesőként elkövetett emberölési kísérlettel vádolják. A férfi 2021 júliusában szabadult, majd Makóra, a lánytestvéréhez költözött. Hamarosan uralkodni kezdett a nő felett, elvárta, hogy mindenben kiszolgálja őt. Emiatt gyakran vitatkoztak, ilyenkor többször is halálosan megfenyegette nővérét, alkalmanként késsel is fenyegetőzve. A nő rettegett a férfitól, félelmében egy időre még el is költözött saját házából, azonban végül visszatért.

Az ügyészség szerint 2022. március 28-án éjjel újra vitázni kezdtek. Ekkor a vádlott két kézzel torkon ragadta testvérét, és szorítani kezdte a nyakát, közölve vele, hogy most megöli. Kizárólag a sértett védekezésén múlt, hogy a férfi a fenyegetését nem tudta beváltani. A történtek után a letartóztatásba került férfi zárkatársai előtt is azt hangoztatta, hogy bánja, amiért nem sikerült testvérét megfojtania.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól úgy, hogy a férfi legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróságra összebilincselt kézzel és lábbal elővezetett férfi tagadta bűnösségét, de nem tett vallomást. A törvényszék ezért jövő márciusban tárgyaláson dönt az ügyben.

Emlékezetes: korábban első fokon a Csongrád Megyei Főügyészség, másodfokon a Fellebbviteli Főügyészség is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves, makói K. Andrást vádolta meg Pénzes Henrietta meggyilkolásával. A fiatal gyilkost 2007 novemberében ítélték el jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán. Erőszakos közösülés és kifosztás miatt is felelnie kellett, mert az erőszak után elvette a lány gyűrűit és a telefonját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában