Illegális bevándorlás

2023.12.30. 11:30

Nem találtak migránst Csongrád-Csanádban

Csak Bács-Kiskun vármegyében találtak migránsokat a rendőrök pénteken – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság összesítőjéből. Ott három esetben összesen négy főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjen.

Gidró Kriszta

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Magyarország területén a rendőrök az előző 24 órában tiltott határátlépés miatt 14 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt szintén egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Dombegyházán a járőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy pakisztáni állampolgárságú férfi vezetett. A jármű közelében a rendőrök további négy, magukat pakisztáni állampolgárnak valló illegális migránst igazoltattak.  Az ellenőrzés során megállapították, hogy a jármű vezetője az illegális migránsok mozgását segítette, ezért vele szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában