Szenteste 196 tűzoltói beavatkozásra volt szükség

Szenteste sem unatkoztak a tűzoltók az országban. Csongrád-Csanádban szerencsére csak egyszer kellett beavatkozniuk.

Delmagyar.hu

Szenteste kilenc óra után Derekegyházon, a Temető soron egy cserépkályhában történt kisebb robbanás. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, tűz nem keletkezett. A kémény koromzsákja volt eltömődve, amelyet kitisztítottak és értesítették a kéményseprőket – derül ki a katasztrófavédelem országos összesítőjéből.

Eszerint december 24-én összesen 196 tűzoltói beavatkozásra volt szükség az ország területén. 29 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 22 épület gyulladt ki, 167 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük. Nyíregyházán holttestet is találtak, Székesfehérváron a tűzhelyen felejtett étel okozott füstöt, de volt ahol a villanyóra hibásodott meg és okozott tüzet. 

Balatonfűzfőn egy őz kerítésbe szorult, a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd biztonságos helyre vitték és szabadon engedték. Több olyan közlekedési baleset is történt, ahol szükség volt a tűzoltók beavatkozására. Ezek mellett kidőlt fák, letört faágak, elárasztott pincék, garázsok, udvarokba, házakba betört víz miatt hívták a tűzoltókat.

 Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel – olvasható a katasztrófavédelem közleményében. A tűzoltók a riasztást követően százhúsz másodpercen belül elindulnak oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhetjük, hogy velük kelljen karácsonyozni – írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában