Román embercsempészt kaptak el

Suki Zoltán

Rendőrök járőröznek a határ mentén. Fotó: Police.hu

Két migránst fogtak el az országban kedden

 – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Az M7-es autópályán a NAV munkatársai ellenőriztek egy román rendszámú autót, amelynek a vezetője elmenekült. A járműben rajta kívül egy román, és kettő ismeretlen állampolgárságú férfit találtak. A jármű ismeretlen állampolgárságú utasainál semmilyen papír nem volt, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román férfi ellen pedig embercsempészés miatt indult eljárás.

Romániában pedig közben román és külföldi állampolgárok által létrehozott, Románia több térségére kiterjedő embercsempész-hálózat tagjait vették őrizetbe. A nagyváradi határrendészek a rendőrség Arad megyei szervezett bűnözés elleni szolgálatának nyomozóival közösen tartottak házkutatást 35 helyszínen. Összesen 21 embert vettek őrizetbe, akiket embercsempészéssel, csalással, bűnszövetkezet létrehozásával és más bűncselekményekkel gyanúsítanak. Az eddig összegyűlt bizonyítékok alapján a nyomozók kiderítették, hogy a Romániából, Szíriából, Afganisztánból, Bangladesből, a Fülöp-szigetekről, Nepálból, Egyiptomból, Törökországból, Fehéroroszországból, Olaszországból és Ausztriából származó gyanúsítottak piramis-szerkezetű bűnszövetkezetet hoztak létre migránsok Nyugat-Európába csempészése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában