Még szökésben van több szegedi topbűnöző is

Három szegedi születésű ember van jelenleg a legkeresettebb ötven magyar bűnöző között. Már jó ideje keresik őket, de a nyomozás egyelőre eredménytelen, úgy tűnik, sikerült eltűnniük a rendőrök szemei elől. Egy nőt már 2021 óta keresnek, ő hamis termékekkel üzletelt.

Suki Zoltán

Nincs kedvük börtönbe menni a szegedi bűnözőknek. Fotó: police.hu

Vrbovszkiné B. Nagy Anita 1987-ben született Szegeden, de nem ezért érdekes, hanem mert benne van az ország legkeresettebb ötven bűnözője között. A nő egyébként nem veszélyes bűnöző, vagy legalábbis nem agresszív. Ugyanis nem erőszakos bűncselekmény miatt szeretnék előkeríteni a rendőrök, hanem mert hamis termékekkel üzletelt, vagyis átvágott másokat. Ellene a büntetés-végrehajtás adott ki elfogatóparancsot még 2021-ben, vagyis valószínűleg nem vonult be a börtönbe amikor kellett volna, hanem inkább a szabadságot választotta.

Szintén a szabad élet mellett tette le a voksát az 1976-ban született Zsemberi Marcell Sándor. A férfit csalás miatt keresik a rendőrök, de 2019 óta őt sem találják.

A lista harmadik, és egyben legérdekesebb szegedi szereplője pedig Vörös Gábor. Az 1979-ben született férfi ellen hivatali vesztegetés elfogadása miatt adott ki körözést a Központi Nyomozó Főügyészség, a Szegedi Regionális Ügyészség és a Szegedi Járásbíróság is, 2022-ben.

Abból, hogy hivatali vesztegetés elfogadása miatt adtak ki rá körözést, és ezt a nyomozó ügyészség is megtette, arra lehet következtetni, hogy a férfi akár rendőr vagy katona is lehetett korábban.

A bűnözői toplistára több szempont alapján válogatták össze az ötven embert. Például hogy legalább öttől tíz évig terjedő büntetéssel fenyegetett bűncselekmény miatt keressék, vagy már jogerősen elítélték, csak nem vonult börtönbe, esetleg különös, többszörös vagy erőszakos többszörös visszaeső.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában