Helyi kék hírek

2024.01.19. 02:06

Négy migránst találtak a vármegyében

Suki Zoltán

Fotó: Teknős Miklós

Összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből. Mind a négyüket Csongrád-Csanád vármegyében találták.

A szerb-magyar határon továbbra is kevés migráns próbál átjutni, ami annak köszönhető, hogy Szerbiában még tart a hónapokkal ezelőtt elkezdődött rendőrségi akció. Az ottani hatóságok az embercsempészbandák felszámolását kezdték el akkor.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy Olaszország további öt hónappal meghosszabbítja a határellenőrzést a szlovén határon január 19-től. Az olasz belügyminisztérium szerint a hosszabbítást a terroristák beszivárgásának veszélye indokolja.

Hozzátették: terroristák lehetnek az Olaszországba illegálisan belépők között annál is inkább, mivel a szlovén határon halad át a balkáni útvonalon érkező migrációs áramlat jelentős része.

A belügyminisztérium kiemelte, hogy a veszély fennállását az olasz kormány és a parlament mellett működő terrorizmus ellenes stratégiáért felelős hatóság is megerősítette január 11-i ülésén. A határellenőrzés október 21-i bevezetése óta az olasz hatóságok 160 ezer embert ellenőriztek, és több mint 1600 esetben állapították meg, hogy a belépőnek nincsen jogosultsága az országban tartózkodni. Több mint 900 embert fordítottak vissza. Hetvenhat embert vettek őrizetbe, közülük ötvenkettőt embercsempészés miatt. Az ellenőrzöttek között 44 olyat találtak, aki a Schengeni Információs Rendszerben is szerepel mint terroristagyanús ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában