Rablás miatt állt bíróság elé két litván embercsempész Szegeden

Elkezdődött a Szegedi Járásbíróságon annak a két litván embercsempésznek a pere szerdán, akik szabadlábra kerülésüket követően raboltak ki egy férfit tavaly télen.

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Fotó: DM

A két férfit társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolják. A vádlottakat 2023. január 25-én a Szegedi Járásbíróság embercsempészés miatt első fokon három-három év börtönbüntetéssel sújtotta és hat évre kiutasította Magyarország területéről. A hatóságok előírták számukra, hogy 72 órán belül hagyják el az országot és jelentkezzenek a litván hatóságoknál. Ennek azonban a férfiak nem tett eleget, hanem január 29-én, éjjel a szegedi buszpályaudvaron kifigyeltek egy férfit, aki egy pénzköteget tartott magánál. A sértettet közrefogták, majd erőszakkal a váróterem kijárata felé rángatták, és a padlóra szorították, s közben elvették tőle 40 ezer forintját. Tettüket követően sietve elhagyták a helyszínt.

A két elkövetőt a rendőrök még aznap a közelben, egy dohánybolt előtt elfogták, ekkorra azonban már csak az összeg felét találták meg náluk.

A vádlottak beismerése esetére - amennyiben lemondanak a tárgyalás jogáról - az ügyészség velük szemben hat év börtönbüntetés kiszabását indítványozta, amellett, hogy tíz évre tiltsák ki őket Magyarország területéről.

Az időközben az embercsempészés miatt jogerősen elítélt vádlottak egyike tagadta bűnösségét, másikuk ugyan elismerte a történteket - arra hivatkozott, azért követett el a bűncselekményt, hogy a hideg elől visszakerüljön a börtönbe -, de nem mondott le a tárgyalás jogáról. Ügyükben várhatóan márciusban dönt a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában