Röszkénél fogtak migránsokat a hétvégén

Arany T. János

Hat migránst fogtak el a hétvégén Röszkénél. Illusztráció: police.hu

Ismét vármegyénkben volt a legnagyobb a „forgalom” a hétvégén. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. január 6-án, szombaton összesen 13 határsértőt tartóztattak fel a hazánk területére történő illegális belépésben. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök egy csapatban öt határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Budapesten további nyolc határsértőt fogtak el. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezen kívül Magyarország területén szombaton tiltott határátlépés miatt 6 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Vasárnap 24 óra alatt összesen egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vármegyénkben szintén Röszke közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális bevándorló az ellenőrzése során szír állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök őt is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén vasárnap közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában