Segélyhívó központ, miben segíthetek? Valótlan bejelentés miatt nyomoztak

A Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki valótlan bejelentést tett a segélyhívó vonalon.

Delmagyar.hu

A Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki valótlan bejelentést tett a segélyhívó vonalon.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2023. áprilisában kezdeményezett segélyhívást a 112-es telefonszámon, mert élettársa nem engedte be a lakásba. A dühödt férfi úgy gondolta, ha betelefonál a rendőrségre, partnere majd meggondolja magát. Miután a Hívásfogadó Központ operátora megkérte a férfit, hogy mesélje el, mi történt, úgy döntött „szurkálásról” és „halálesetről” tesz bejelentést. A helyszínre siető rendőrök azonnal megállapították, hogy a bejelentés valótlan volt, nem történt testi épséget veszélyeztető cselekmény, a történetet csupán a telefonáló találta ki, hogy gyorsabban érvényt szerezzen szándékának.

Hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, amit a rendőrök most befejeztek, az iratokat pedig megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában