Sok migráns akadt fenn a kerítésen

Suki Zoltán

27 migránst állítottak meg a határvédelmi kerítésnél az egyenruhások. Archív Fotó: Karnok Csaba

Összesen 7 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Csongrád-Csanád vármegyében Szegeden találták.

Ugyanaznap a határkerítésnél 27 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy a ciprusi hatóságok kimentettek 60 szíriai migránst egy fából készült halászbárkából, amely napok óta a nyílt tengeren vesztegelt, 30 tengeri mérföldre Ciprus délkeleti sarokpontjától, a Greco-foktól. A migránsokat szállító bárkát egy kereskedelmi hajó vette észre először, amelynek felhívására a ciprusi hatóságok mentőhelikoptereket és járőrhajókat indítottak útnak. A ciprusi mentési koordinációs központ közlése szerint mind a hatvan bevándorlót kórházba vitték. A tengeri segélyhívó vonalat működtető Alarm Phone szervezet beszámolója szerint a csónak január 18-án indult útnak Libanonból, az eltűnéséről szóló első hozzátartozói bejelentések vasárnap futottak be a központba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában