Ismét migránsokat állított meg a határkerítés

Suki Zoltán

Folyamatosan figyelik a határt a rendőrök, és a határvadászok. Fotó: Police.hu

Összesen két határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn az országban – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Mindkét határsértőt Csongrád-Csanád vármegyében állították meg. Egyiküket Röszkén, a másik férfit pedig Szegeden. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanaznap a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 17, Bács-Kiskun vármegyében pedig 1 embert akadályoztak meg a határkerítésnél abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen.

Az MTI beszámolója szerint pedig a ciprusi elnök azt mondta, hogy az Európai Uniónak fontolóra kell vennie, hogy Szíria egyes területeit biztonságos övezetté nyilvánítsák annak érdekében, hogy a migránsok visszatérhessenek oda. Nikosz Hrisztodulidesz elmondta: Ciprus más uniós tagállamokkal együttműködve igyekszik elérni, hogy az EU-n belül megkezdődjék a tárgyalás erről a kérdésről annak érdekében, hogy enyhítsék a legtöbb menekültet és bevándorlót fogadó, földközi-tengeri országokra nehezedő nyomást. Hozzátette: tudatában van egyes uniós országoknak a kérdéssel kapcsolatos érzékenységének, de az EU-nak állást kell foglalnia arról, hogy Szíria egyes területei elég biztonságosak-e a külföldre távozók visszaküldéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában