Kongói migránst találtak

Suki Zoltán

Az illegális bevándorlás nemcsak Európában probléma.

Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

Szerdán összesen 11 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban 

– közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor kongói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az illegális bevándorlás nemcsak Európában probléma. Az MTI arról számolt be, hogy az Egyesült Államok vízumkorlátozásokról döntött az illegális bevándorlást segítő vállalkozásokkal és vezetőikkel szemben. A migrációról szóló szövetségi jogszabály alapján hozott döntés a vízumkorlátozások a légi, szárazföldi és tengeri utazási vállalkozások tulajdonosaira és vezetőire vonatkozhat, akik szolgáltatásaikkal elősegítik az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlást.

Ugyanis azok, akik jogi alap nélkül az Egyesült Államokba érkeznek, gyakran jelentős összegeket fizetnek, valamint kockázatnak teszik ki saját magukat és családjukat. A külügyminisztérium egyelőre nem említ szankcióval sújtott embereket és vállalkozásokat, a döntés a büntetőintézkedések lehetőségét teremti meg.

KÉPALÁ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában