Helyi kék hírek

2024.02.12. 14:20

Tizenegy határsértő ellen intézkedtek

Suki Zoltán

Mindenhol megtalálják a migránsokat. Fotó: police.hu

Tizenegy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton négy, vasárnap két jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Emellett az ország belsejében elfogtak öt határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna.

Az elmúlt héten az ország területén hét határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - január 29-től február 4-ig - a feltartóztatottak száma 29 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 11 határsértőt is, akikkel szemben ugyancsak idegenrendészeti eljárás indult. A szerb-magyar határon továbbra is viszonylagos nyugalom van, mert a szerb hatóságok még mindig jelen vannak a határ menti térségben, ahonnan az illegális bevándorlókat a szerbiai befogadóközpontokba szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában