Könnyű célpont: Nem először környékeztek meg időseket „üzleti” ajánlatokkal idegenek

2024.03.01. 17:00

A polgárőrautó láttán kereket oldottak az esőcsatornás házalók Nagymágocson

Megijedtek az esőcsatornás házalók a nagymágocsi polgárőr autó megjelenésétől, pillanatok alatt bevágták a furgonba a két esőcsatorna darabot és a létrát, majd elinaltak Szentes felé. Nem ez az első eset a településen, hogy kisebb munkák ajánlásával környékeztek meg, főként idős embereket.

Kovács Erika

Illusztráció

Fotó: Matey István

A nagymágocsiak szerencsére éberek, odafigyelnek egymásra, meg az idegenekre is. Legutóbb a lakosok február 29-én jelezték a polgárőröknek, hogy baj van.

Lakosok szóltak, hogy nézzek körbe a faluban, mert egy fehér furgonnal idegenek érkeztek Nagymágocsra és azzal házalnak, hogy kimaradt esőcsatornájuk van, és abból kicserélnék a házaknál az esetleges rossz, vagy régi esőcsatornát. Aztán a végén még ki tudja, mi lenne ebből, sokszor hallani ilyen eseteket szerte az országból, amelyek így kezdődnek 

 – mondta Párkány György, a Nagymágocsi Polgárőrség vezetője. Meg is találta a furgont a Petőfi téren. Két csatornadarab és egy létra volt mellé kipakolva.

 Ahogy meglátták, hogy jövök a felmatricázott, igen feltűnő polgárőr autóval, villámgyorsan bepakoltak és már húztak is el Derekegyház felé, vagyis valószínűleg tényleg nem becsületes úton jártak. Közben a lakosok a rendőrségnek is szóltak, felírták az autó rendszámát is

 – mondta Párkány György. Hozzátette, tavaly is volt ilyen esőcsatornás sztorijuk, akkor egy román rendszámú járművel jöttek a csalók, akik megpróbálták az idősekre sózni a csatornát. Akkor a szomszéd volt éber és elzavarta őket.

Nagymágocson korábban a bejárók aszfaltozásával is próbáltak trükközni a csalók, akik a faluban éppen útépítő munkát végző cég munkatársainak adták ki magukat. Gyorsan kiderült, hogy nem azok. Ekkor is éber volt a falu lakossága és vezetése.

Szerencsére odafigyelnek egymásra a nagymágocsiak. A polgárőrségünk telefonszámát 0-24 órában lehet hívni. Azt kérem továbbra is mindenkitől, hogy jelezzék nekünk, vagy a rendőrségnek, ha gyanús ajánlatokkal keresnek meg időseket, vagy bárkit

 – mondta Párkány György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában