Garázstűzhöz és balesethez is vonultak a tűzoltók hétvégén

Az elmúlt hétvégén is akadt dolga a vármegyei katasztrófavédelem munkatársainak.

Delmagyar.hu

Egy garázs égett teljes terjedelmében pénteken Szegeden, a Thököly utcában – írja a katasztrófavédelem hivatalos oldala. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége fékezte meg a lángokat. A tűz a főépület tetőszerkezetét is elérte. A tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Szombaton árokba hajtott, majd az oldalára borult egy autó Mórahalom és Zákányszék között. A ruzsai hivatásos és az üllési önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők két embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

Szintén szombaton árokba sodródott egy autó Szentesnél, a 45-ös úton. A szentesi és a csongrádi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a balesetben négyen sérültek meg.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat vasárnap Ópusztaszernél. A műszaki mentést a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el, a beavatkozást követően a forgalom helyreállt az érintett útszakaszon. Úttestre dőlt egy nagy méretű fa vasárnap reggel az 5-ös számú főúton is. A kisteleki önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fa törzsét. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Vasárnap délben jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szegedi családi házban. A fürdőszobában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amikor a berendezés leadta a vészjelzést. A szegedi hivatásos egység is méréseket végzett a lakásban, majd a gázszolgáltató szakemberei és a kéményseprők átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg – közölte a katasztrófavédelem.

Vasárnap éjjel szalagkorlátnak ütközött egy trélert vontató terepjáró vasárnap éjjel az M43-as autópályán, Szegednél. A műszaki mentést – forgalomkorlátozás mellett - a szegedi és a kisteleki hivatásos egységek végezték el. Személyi sérülés nem történt.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában