Kutya harapta arcon a szegedi nőt

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: MW

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy szegedi nő ellen, akinek a kutyája többször támadt egy társasházban, súlyos sérülést okozva.

A két nő egy szegedi társasházban élt, mindketten kutyát tartottak. A vádlott közepes termetű, sokak által harci kutyának vélt állata először 2021. december 31. napján támadt a lépcsőházban a sértett kis termetű kutyájára úgy, hogy a másik ebet a kutyaruhájánál fogva rángatta, lóbálta, csapkodta. A közbelépő sértettnek ekkor a kezén kisebb sérülései keletkeztek Ezt követően egy hónap múlva a vádlott a társasház udvarán szabadon engedte a kutyáját, mialatt ő egy másik lakossal beszélgetett. A sértett ekkor ért haza a kiskutyájával, amikor az udvarra belépve a vádlott kutyája az állatra támadt. A nő az állatot azt védve felkapta és a mellkasához szorította, melyre reagálva a vádlott kutyája a sértettre támadt, az arcába harapott, kitépte a kezei közül a kiskutyát, majd azt rángatni, marcangolni kezdte. A cselekménynek úgy lett vége, hogy a sértett sikoltozására odasiető vádlott és egy ott lakó a két állatot szétválasztotta, melyet követően a sértett egy közelben lakó orvoshoz menekült, aki a mentőket a vádlottal egy időben értesítette

A vádlott kutyáját az állatorvos elaltatta.

A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülése keletkezett.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja a vádlottat. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában