Röszkén is találtak migránst

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Péntekről szombatra virradóra a rendőrök egy-egy határsértőt tartóztattak fel az országban – közölte a hétvégén az Országos Rendőr-főkapitányság. Az egyik férfit a Bács-Kiskun vármegyei Tompán, a másikat pedig Csongrád-Csanádban, Röszkén találták. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A hirado.hu pedig arról számolt be, hogy becslések szerint idén 250 ezer menedékkérő érkezhet Németországba. Közben egyre több politikus tiltakozik a német migrációs politika ellen. Nemrég Szászország belügyminisztere fogalmazta meg az aggályait, a bajor belügyminiszter pedig azt mondta: ez már meghaladja az ország integrációs képességeit.

A német fővárosban egyébként 116 különböző szálló, szálláshely létezik, és ezek közül a tegeli repülőtéren található a legnagyobb, de folyamatosan gondolkoznak újabb és újabb szálláshelyek kialakításán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában