Senki sem örül a korlátozás nélküli bevándorlásnak

Majzik Attila

Bakondi György: politikai változásokat is generálnak a migráció hatásai.

Fotó: Németh András Péter / Archív fotó

Összesen négy határsértőt tartóztattak fel vármegyénkben a szolgálatot teljesítő rendőrök az elmúlt 24 órában, őket Szeged közigazgatási területén fogták el

 – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mellettük ugyanebben az időszakban Csongrád-Csanád vármegyében egy esetben két főt,  Bács-Kiskun vármegyében pedig egy esetben  három főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben a rendőrök.

Arról pedig már Bakondi György beszélt, hogy az emberek nem tartják kívánatosnak a korlátozás nélküli beáramlást. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, ma már az emberek úgy gondolják, hogy a migránsok korlátozás nélküli beáramlása és ennek negatív hatásai nem kívánatosak, ami lassan politikai változásokat is generál. 

Amikor azt mondjuk, hogy háborús veszély áll fönn Európában, és ennek kezelése – beleértve a migrációt is – nem túl jó úton jár, akkor nem túlzunk, hanem valóságos veszéllyel nézünk szembe, amely az európai emberek biztonságát rendkívül súlyosan érinti 

– jelentette ki Bakondi György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában