Egy hektáron égett az aljnövényzet Csongrádnál

Delmagyar.hu

Az ünnepi hétvégén több esethez is riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei katasztrófavédelem munkatársait. 

Kapubejáróra dőlt egy nagy méretű fa Szegeden, az Osztrovszky utcába. A tűzoltók motoros láncfűrésszel, rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. Kiszomborról és Hódmezővásárhelyről is érkezett lakossági bejelentés, három helyen is a lehasadt ágak veszélyeztették a közlekedőket. A mentéseket a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el. 

Egy hektáron égett az aljnövényzet Csongrád külterületén. A csongrádi és a szentesi tűzoltók oltották el a lángokat. Szegednél pedig ezer négyzetméteren lángolt a nádas az 5-ös főút mellett. A város hivatásos tűzoltói végezték el az oltást. 

Lesodródott az úttestről egy autó Baksnál, a 4519-es úton. A kisteleki tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a sérültet, majd áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Szegvár külterületén. A tüzet a szentesi hivatásos tűzoltók oltották el, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy hódmezővásárhelyi társasházi lakásban. A fürdőszobában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amikor a berendezés leadta a vészjelzést. A város hivatásos tűzoltói, valamint a gázszolgáltató szakemberei is méréseket végeztek a helyiségekben, majd átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. Az elsődleges vizsgálatok alapján a vízmelegítő hibája miatt emelkedett meg a szén-monoxid koncentrációja. Az érzékelőnek köszönhetően a mérgezés tünetei senkinél sem jelentkeztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában