Huszonhat határsértőt találtak

Suki Zoltán

Archív fotó: Cseh Gábor/MW

Péntektől vasárnapig 26 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken és szombaton egyaránt kettő, vasárnap öt jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében elfogtak 17 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derült ki a rendőrségi összesítésből.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy az elmúlt héten az országban 19 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – március 25-től 31-ig – a feltartóztatottak száma 11 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 34 határsértőt is, akikkel szemben ugyancsak idegenrendészeti eljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában