Mozgalmasan telt a hétvége a határon

Koós Kata

Fotó: Csudai Sándor

Továbbra sem szűnt meg a migrációs nyomás déli határainkon a police.hu információi alapján. Pénteken két embert fogtak el tiltott határátlépés miatt, továbbá két, magukat albán állampolgárnak valló határsértőt tartóztattak fel Domaszék külterületén. Szombaton összesen öt határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében. Az illegális migránsok albán állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni hitelt érdemlően. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Még aznap további egy ember ellen indult embercsempészés miatt büntetőeljárás. Beregsurány közigazgatási területén, a 41-es számú főúton szombaton reggel az ukrán határőrizeti szerv jelzése alapján a rendőrök intézkedés alá vontak egy szlovák honosságú személygépkocsit és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét. Az autó utasterében három, magát ukrán állampolgárnak valló férfi tartózkodott, de ők sem tudták igazolni személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.

Vasárnap további három határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, és három főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be hazánk területére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában