Röszkénél fogták el a bűnszervezet egyik tagját – Videó

Delmagyar.hu

Forrás: Rendőrség

Az utóbbi években a KR Nemzetközi Nyomozó Iroda intenzív nemzetközi együttműködés keretében dolgozik azon balkáni típusú bűnszervezetek ellen, melyek nagy mennyiségű kábítószert csempésznek a régió országaiba.

A Győri Egység a Nemzeti Nyomozó Irodán belül már 2023 nyarától kezdve folytat nyomozást egy nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnszervezettel szemben. Az ügyet a Fővárosi Főügyészség felügyelete alatt egy speciális nyomozócsoport koordinálja, melynek tevékenysége Szerbiába és Montenegróba vezet.

A rendőrség hivatalos oldala szerint köszönhetően a külföldi partnerekkel közös felderítésnek, márciusban és április elején is több elfogás történt. Március 11-én például a KR Bevetést Támogató Osztályának segítségével sikerült elkapni P. Rankov szerb férfit, mikor éppen Szerbiába tartott a Röszke–Horgos határátkelőhöz. A nyomozók három fővárosi ingatlant is átkutattak, és az Árnyas utcában egy kocsitárolóban nagy mennyiségű kábítószert találtak, több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kg marihuánát. Ennek eredményeként 150 ezer adag drogot sikerült kivonni a forgalomból.

Miután P. Rankovot kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították és letartóztatták, a nyomozás folytatódott, és további sikeres elfogások történtek. Április 7-én két magyar és két szerb férfit fogtak el Budapesten. A két szerb férfit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vették őrizetbe. Ingatlanaik átvizsgálásakor jelentős mennyiségű drogot, valamint kábítószer-előállításhoz szükséges eszközöket találtak.

Az összes elfogott személyt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, és jelenleg mindannyian letartóztatásban vannak. Egyik társuk, Bréti Zoltán azonban elmenekült, és jelenleg ismeretlen tartózkodási hellyel rendelkezik, ezért ellene körözést adtak ki.

Bár néhány bűnözőt már sikerült elfogni, a nemzetközi bűnszervezet további tagjainak azonosítása és elfogása még várat magára. Az NNI folytatja a nyomozást mind hazánkban, mind a szomszédos országokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában