Szegeden kapták el a migránsokat

Suki Zoltán

A kerítéshez kísérték az illegális határátlépőket. Archív Fotó: Karnok Csaba

Szombaton összesen három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az írták, hogy mindhárom migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Szegeden találták. Az illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határkerítéshez.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pedig az M1 műsorában beszélt arról, hogy ez Európai Parlament a 2015 óta tartó migrációs válságfolyamatra keresett volna megoldást, de amit megtalált, az csak elmélyíti az illegális migráció okozta identitás- és biztonsági válságot.

Bakondi György felidézte: az EP által elfogadott migrációs csomag jogszabályaiban „sokak számára ismerős elképzelések” köszönnek vissza, mivel Brüsszel már többször is kísérletezett kötelező kvótákkal.

Elmondta, hogy a rendeletben foglalt tervek szerint egy brüsszeli központ határozná meg, hogy az egyes országokban – így Magyarországon is – milyen befogadókapacitású migránsgettókat kellene létrehozni, illetve döntenének arról is, hogy milyen ütemben bírálják el a menekült tömegek kérelmeit a tagállamok.

– Magyarországnak a migránsok 28 százalékát kellene befogadni – jelentette ki Bakondi György, aki beszámolt arról is, hogy a befogadás kritériumainak nem megfelelő menekülteket a magyar adófizetők pénzén kellene visszautaztatni a hazájukba.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ha Magyarország megtagadja az illegális migránsok befogadását, akkor fejenként 8-9 millió forintnak megfelelő eurót kellene fizetnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában