Több tízezer gyanús eredetű tablettára bukkantak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több tízezer gyanús eredetű tablettát találtak Csongrád-Csanád megyében.

Delmagyar.hu

Fotó: NAV

Egy litván rendszámú furgont ellenőriztek Nagylaknál, amely három utassal Németországba tartott. A pénzügyőrök három leragasztott kartondobozra bukkantak a raktérben, amelyeket senki sem vallott magáénak. A NAV közleménye szerint a sofőr csak annyit mondott, hogy Romániában vette fel a ládákat, de nem tudta, mi van bennük. Összesen 26 620 pirula volt a dobozokban, amelyekhez semmilyen dokumentáció nem tartozott.

Fotó: NAV

A szakértő szerint a gyógyszerekhez engedély szükséges, de ezek nem szerepelnek az engedélyezett termékek listáján. A szállítás körülményei sem feleltek meg az előírásoknak, és a mennyiség egyértelműen meghaladta a személyes használatot.

Mivel nem voltak meg a szükséges dokumentumok, gyanú merült fel a készítmények hamisságára vonatkozóan. Emiatt a pénzügyőrök értesítették a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot a további eljárás érdekében.

Figyelem! A gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. Az elmúlt években számtalan hamisítvány jelent meg a piacon, amelyeknek káros mellékhatásai lehetnek a fogyasztókra nézve, mivel azok nem estek át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában