Csaknem 40 migránst állítottak meg a határkerítésnél

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

Összesen öt határsértőt tartóztattak fel a rendőrök csütörtökön az országban

 – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Mind az öt migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Domaszéken találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyancsak csütörtökön a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 6 csoportban 37 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy az új holland kormánykoalíció a menekültügyi politika szigorítását tervezi. Erről a választásokon győztes Szabadságpárt állapodott meg három jobbközép párttal, a Szabaddemokrata Néppárttal, az Új Társadalmi Szerződés pártjával, illetve a Gazdák és Polgárok Mozgalmával.

A megállapodásban egyebek között az áll, hogy a teljes menekültügyi és migrációs rendszert megreformálják, a migrációs beáramlást célzottan és a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni fogják. A kormánykoalíció erősen korlátozni fogja a menekültek családegyesítési lehetőségeit, továbbá eltörlik azt a vitatott jogszabályt is, miszerint a menedékkérőket egyenlő arányban kell elosztani az ország területén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában