Tanultak a viharból

2019.09.26. 12:35

Életveszélyre figyelmeztet a tábla Újszegeden

Nem is olyan régen csapott le az a hatalmas vihar Szegeden, melynek sérültjei is lettek. Most tábla figyelmezteti az embereket, inkább máshol húzódjanak fedezékbe.

Megszokhattuk, hogy ha leszakad az ég, a városban egy épület eresze alá, egy kiugró fedett helyre, vagy egy hatalmas fa alá behúzódunk. Ha viszont az eső viharos széllel és villámokkal is jár, ez utóbbi a legrosszabb, amit tehetünk. Falun régen is megmondták, hogy ha vihar van, inkább ázzunk szét a mezőn, megkockáztatva egy meghűlést, minthogy egy fa alatt keressünk menedéket. Sajnos valamiért ez már kezd kikopni a köztudatból, ezt mutatja a legutóbbi szegedi baleset, mely a szeptember eleji vihar során történt.

Egyedül Újszegeden, a Liget Temesvári körút felőli oldalán táblázták ki a figyelmeztetést, miszerint „ Viharos szél esetén a fa alatt tartózkodni életveszélyes. A tábla konkrétan említi, hogy a fa alatt, így feltételezhetjük, hogy csak erre a platánfára gondoltak. Ha tudják, hogy viharos szélben letörhet egy egy ága, akkor jöhet a kérdés, hogy miért nem szabadulnak meg a veszélyes ágaktól?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában