Magyarország másodszor a házigazdája

2019.09.20. 10:56

Eucharisztikus konferenciára készül az egyházmegye

Egy év múlva Magyarországon tartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK).

H. E.

Az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik. Mivel a budapesti világesemény 2020. szeptember 13-án kezdődik, célegyenesbe fordultak az előkészületek, amelynek fő szervezője az Esztergom-Budapesti főegyházmegye, ám a többi egyházmegyének is van feladata.

Serfőző Levente egyházmegyei NEK-referens elmondta, iskolásokkal, családokkal bekapcsolódtak az előkészületekbe, és részt is vesznek majd az eseményen, amely azért is bír nagy jelentőséggel, mert Magyarország eddig csak egyszer, 1938-ban volt a házigazdája ennek.

– Tavaly januárban elindult a készülődés a Szeged-Csanádi egyházmegyében, igyekeztünk olyan tematikus programokat szervezni, amelyekkel közelebb hozzuk a találkozó jelentőségét az emberekhez. A gyermekeknek például tematikus versenyeket írtunk ki, és nagyböjt idején nálunk járt a kongresszus szimbóluma, az eucharisztikus kereszt – magyarázta Serfőző Levente. Az egyházmegyei referens hozzátette: ezt az egyházmegye számos településére elvitték, ahol megmozgatta a híveket, rengetegen zarándokoltak el a kereszthez. Emellett elindították a szentségimádás iskoláját, 12 előadáson magyarázzák el az eucharisztia tiszteletének lényegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában