Boldogság

2019.09.16. 13:10

Boldog óvoda a Szabadság téri

A pozitív pszichológia módszereire építve indult el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében a Boldog iskola és óvoda program. A Klímanócska programcsomag, az „Énekelj a földért” kezdeményezés folytatásaként nyerte el a Boldog óvoda címet a 43 fős vásárhelyi Szabadság téri intézmény.

I. P.

Boldog óvoda lett a Szabadság téri intézmény Hódmezővásárhelyen. Fotó: Imre Péter.

Fotó: Imre Péter

A Boldog iskola és óvoda program fókuszában az áll, hogy mi­­ként lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban, nevelésben op­­timista hozzáállást, légkört ki­­alakítani a gyerekeknek.

– Mérések igazolják, hogy a boldogságórákon végzett gyakorlatok erősítik az önbizalmat, kitartást, kreativitást, és játékos keretek között jobban rögzülnek az ismeretek – sorolta Bozókiné Szabó Ildikó, a Szabadság téri Óvoda vezetője. Hozzátette, az intézmény másodszor lett boldog, így folytatódnak a manócskák számára az úgynevezett boldogságórák. Szeptemberben az első téma a hála és annak feldolgozása.

– A klímaváltozás magatartásra gyakorolt hatása miatt még kiemeltebb feladat az ér­­zelmi intelligencia fejlesztése. Rendkívül fontos, hogy a gyerekek már kicsi korban megtanulják, miként tudják érzelmei­ket átélni, hogy empatikusak, nyitottak legyenek a környezetük és társaik felé – mondta a szakember. Ebben helyzetgyakorlatok és drámapedagógiai módszerek segítenek nekik, de fontos a természet szeretete is. A klímanócskák a fákat is megölelték.

– A Boldog óvoda cím azt az üzenetet közvetíti, hogy a gyerekek kiegyensúlyozott, ér­­zelemgazdag környezetben nevelkedjenek. Az édesanyákat, édesapákat érdeklik ezek a programok, és szívesen vesznek részt rajtuk. Így az egész családra hatással vagyunk, az egész családot neveljük – mondta Bozókiné Szabó Ildikó. Hozzátette, a kicsiknél a csoportos és páros feladatok elősegítik a barátságok kialakulását.

A Szabadság téri intézményen kívül a 2019/2020-as ne­velési évben még a Magvető ut­­cai Óvoda és az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda viselheti a Boldog óvoda címet Hódmezővásárhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában