Állatvédelem

2019.09.29. 18:06

Önkéntesek segítettek a szentesi állatotthon kutyáin

Volt, aki a kennelrácsok festésébe vagy a kerítésjavításba szállt be és kutyaházakra is ráfért a javítás, de a menhelyi négylábúaknak egy közös sétálás is jól esett.

M.A.

A kenneleket is kifestették. Fotó: Majzik Attila

A közelgő Állatok Világnapja alkalmából szervezett önkéntes napot a Mogyoró Menedék állatotthon. A segítő kezeknek nagy hasznát vették: volt, aki a kennelrácsok festésébe vagy a kerítésjavításba szállt be és kutyaházakra is ráfért a javítás, de a menhelyi négylábúaknak egy közös sétálás is jól esett.

A séta is jólesett a kutyáknak. Fotó: Majzik Attila

Emellett a nyílt napon szaktanácsadással is várták az érdeklődőket, hiszen ahhoz, hogy minél kevesebb állat legyen a menhelyeken, a gazdák felelős viselkedése szükséges. – Száznegyven kutya van nálunk, így mindig jól jön a segítség, szükség van önkéntesekre – mondta Izsák Gábor szaktanácsadó. – A mai nap célja – amellett, hogy a látogatók jobban megismerhessék az állatotthont – az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, hogy hogyan kell a kutyákkal viselkedni, tartani. Ezen a téren még van hova fejlődnie a társadalomnak. Úgy gondoljuk, itt lehet a legjobban megmutatni, milyen következményekkel jár, ha valaki nem gondoskodik felelősen az állatairól – foglalta össze a szaktanácsadó.

A kenneleket is kifestették. Fotó: Majzik Attila

Akinek most nem volt alkalma ellátogatni a Mogyoró Menedékbe, az akár otthonról is segíthet: a menhely virtuális örökbefogadást is lehetővé tesz, ezzel is segítve egy választott kutya rehabilitációját, élelmezését, orvosi ellátását.

Több mint húsz önkéntes segédkezett az állatotthonban a nyílt napon. Fotó: Majzik Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában