Több mint hatvan cég kínált állást

2019.10.08. 11:39

Az informatikusok a legkelendőbbek az állásbörzén

Több mint hatvan cég mutatkozott be az egyetem őszi állásbörzéjén a TIK-ben. Több szegedi vállalkozás informatikusokat keresett, a gyakornoki helyek mellett nyitott pozícióikat kínálták. A legtöbb kiállító a pályakezdők mellett a szakmai tapasztalattal rendelkezőket is várta.

Munkatársunktól

Bordány futóverseny képen; a két labdarúgó megszólaló fotó: Török János Szeged. Képen; Fotó;

Fotó: Frank Yvette [email protected]

64 kiállító, köztük országos multinacionális vállalatok, regionális cégek és a közszféra munkáltatói is várták a leendő munkavállalókat az Szegedi Tudományegyetem Őszi Állásbörzéjén, a Tik-ben. Flendler Judit az egyetem kancellárja köszöntőjében elmondta, egyre nagyobb az érdeklődés az álláskeresési fórum iránt, így kezdik kinőni a helyszínt. Kiemelte, céljuk olyan kompetencia alapú, gyakorlati képzéseket nyújtani, amely megfelel a gazdasági élet kihívásainak.

A börzén szétnézve majd minden második pultnál informatikai cégbe botlottunk, az egyik vállalkozás például bővítené szegedi telephelyét és szoftverfejlesztőket keresnek. A Sonrisa Informatikai Kft. munkatársa elmondta, negyven álláshelyet hirdettek meg és gyakornokokat is vesznek fel jövő februári kezdéssel. A harmadéves informatikus Ádám is megállt a cég pultjánál, megtudtuk szívesen dolgozna itt gyakornokként, ám mielőtt kitölti a jelentkezési lapot, máshol is szétnéz. A ContiTech szegedi és makói cége is részt vett a fórumon. A szegedi gumigyár mérnököknek kínál pozíciókat, gyakornoki állásokat, pedig informatikait, gazdasági területre is kínálnak – tudtuk meg Tóth Nikolett HR munkatárstól, aki elmondta, érdemes itt lenniük, a beérkező önéletrajzokból feltöltik gyakornok helyeiket.

 

Harmadik éve toboroz itt a magyar honvédség is, standjuk előtt Kis Csenge első éves közösségszervező érdeklődött a honvédség ösztöndíjrendszeréről. Csenge ugyanis a februári állásbörzén jelentkezett katonának, most már önkéntes területvédelmi tartalékos, így pályázhat az ösztöndíjra. Hári László alezredes elmondta, az átalakuló honvédségnél 400 munkakörre jelenezhetnek az érdeklődök.

– Szükségünk van képzett, diplomás szakemberekre, orvosokra, mérnökökre, informatikusokra. Olyanok keresünk akiknek már van végzettségük, így nálunk tisztek lehetnek majd a katonai alapképzést követően. Szerencsére érdeklődnek az egyetemisták, sokan jelentkeznek hozzánk – magyarázta az alezredes. A résztvevők azt is megtanulhatták itt, hogyan kell tökéletes önéletrajzot írni, a grafológiai tanácsadáson pedig megtudhatták melyik szakma passzol egyéniségükhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában