Kárász utca

2019.10.02. 11:38

Bontják Szeged 9 milliós tortáját a Klauzál téren

Május óta fogadta látogatóit a hatalmas szegedi torta. Szerdán már csak a vázszerkezet maradt belőle.

delmagyar.hu

Fotó: Molnár András

Hatalmas és éppenhogy esztétikusnak nevezhető, de legalább kerek volt és elfért benne Szeged 300 évének történelme. Októberben véget ért a torta karrierje a Klauzál téren. A masszív konstrukciót már kedden bontani kezdték, de látható, hogy még szerdán is maradt munka bőven. Ez nem is meglepő, hiszen a torta formájú kiállítóhely elég méretesre sikerült, a gyertya nélkül 6,5 méter magas, átmérője 15 méter, míg az alapterülete 170 négyzetméter volt – magyarán az egész területet beterítette. Mindehhez 4 tonna vasanyag kellett, valamint a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő fapadlózat és ponyvaszerkezet. Annyi biztos: hamarosan visszakapják a gyalogosok a Klauzál tér közepét is.

Fotó: Molnár András

A benne rejlő tárlatot a Móra Ferenc Múzeum állította össze. Az óriási sütemény belsejében egy modern animációs filmen keresztül volt megismerhető a város múltja, de voltak benne interaktív digitális játékok is.

Fotó: Molnár András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában