Lehet, hogy túléli

2019.10.20. 08:28

Bőröndben dobták ki a beteg kutyát

Egy sa­­ját kedvencét sétáltató férfi talált rá arra a kölyökkutyára múlt héten Kiskundorozsmán, amelynek életéért azóta is küzdenek a Tappancs Tanyán.

Munkatársunktól

Frici jelenleg felkelni is alig tud. FOTÓ: KARNOK CSABA

A kistestű keveréket egy piros bőrönd rejtette. A kidobott állatot az állatvédő alapítvány vette gondozásba, és azonnal kiderült, súlyos betegséggel küzd. – A Parvo egy olyan vírus, amely kölyköket érint, és gyakran végzetes. Vakcinázással ugyan megelőzhető lenne, de so­­kan nem hajlandók erre költeni – mondta el Kovács Linda menhelyvezető.

Frici jelenleg felkelni is alig tud. FOTÓ: KARNOK CSABA

– Frici, merthogy így neveztük el, folyamatosan hány, és vé­­res a széklete. Elképzelhető, hogy betegsége miatt dobták ki, gyakran találkozunk ilyen helyzettel. Amikor a gazdák rájönnek, vagy megijednek, vagy amikor kiderül, mennyi pénzbe kerül a gyógyíttatás, inkább megszabadulnak kutyájuktól – magyarázta.

Az utcára rakott kölyök a fo­lyamatos gyógyszerezés ellenére még mindig nincs jól. Ha túléli a betegségét, nagyjából egy hét múlva lesz túl rajta. Utána már csak egy szerető befogadó családra lesz szüksége, hogy elfelejthesse, milyen méltatlanul indult az élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában