Helyi közélet

2019.10.10. 13:24

Életveszély a szőregi óvodáknál és a bölcsődénél

Szőregen továbbra sem oldódott meg az óvodák környékén a parkolás, Rózsavölgyi József listás önkormányzati képviselő szerint egy kisebb beruházással orvosolható lenne a baj.

K. A. R.

Rózsavölgyi József a Fidesz szőregi képviselőjelöltje parkolók kialakítását tervezi a Magyar utcai óvoda elé.

Fotó: Karnok Csaba

– Többször jeleztem már a közgyűlésen, hogy életveszélyes állapotok vannak az intézményeknél, hiszen a szülők az autóból kiszállva vagy az árokba zuhannak a gyermekeikkel, vagy a forgalmas úttestre lépnek ki, ahol bárki elütheti őket. A bölcsőde is veszélyes, hiszen a padlástéren, a gyerekek feje fölött millió telefonátjátszó állomás van, míg az udvaron egy 4-szer 4 méteres trafóállomás körül játszanak. Ezen szintén változtatni kell, a legjobb megoldás egy új, nagyobb bölcsőde építése lenne, hiszen a mostani ingatlan eleve nem erre a célra épült 200 évvel ezelőtt, a folyamatos toldozgatásnak-foltozgatásnak nincs értelme – hangsúlyozta.

Rózsavölgyi József a Fidesz szőregi képviselőjelöltje parkolók kialakítását tervezi a Magyar utcai óvoda elé.
Fotó: Karnok Csaba

Rózsavölgyi József célja, hogy Szőreg behozza az ötéves lemaradását, ehhez minden pályázati felhívást ki szeretne használni, amit a kormány és az unió kiír. A bölcsődeépítés mellett összevonná a két ovit egy teljesen új épületbe, valamint gyermekorvosi rendelőt is kialakítana, az iskolában nagyobb tornatermet hozna létre, illetve a műfüves pálya öltözőit is renoválná. Továbbá folytatná a 90., illetve az afölötti életévüket betöltött idősek köszöntését, a nyugdíjas-egyesületek támogatását pedig duplájára szeretné emelni.

Tervei vannak a marostői városrészben is, ahol a Gulácsi parkba fitneszeszközöket telepítene, valamint műfüves pályát építene, továbbá a tömegközlekedésbe is bekapcsolná az új városrészt, így nem csak a Katalin utca végéig járna a busz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában