Elismerték a kiváló algyőieket is

2019.10.01. 17:58

Elismerték a kiváló algyőieket

Kedden folytatódott az Algyő Napja ünnepségsorozat a Tisza-parti községben, ahol ünnepi testületi ülést tartottak.

K. A. R.

Algyõ, 20191001. Testületi ülés és kitüntetések átadása. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: Zsibongó Néptáncegyüttes.

Minden év október elsején Algyő önállóvá válására emlékeznek meg. Molnár Áron polgármester az eseményen kiemelte, hányatott történelme volt a településnek, viszont az algyői, a gyevi ember túlélő típus volt, túlélte a törököt, a tatárt, az árvizet és a szénhidrogén bányászatot is.

 

– Többször újjáépítésre volt szükség, a lakosság felét pedig elvesztettük, de a gyeviek különlegessége abban rejlik, hogy kitartottak a szülőföldjük mellett, mindig azt akarták, hogy itt település álljon. Ugyanígy tettek azok is, akik 21 évvel ezelőtt kijárták Algyő függetlenségét. Az elmúlt 21 év részben szólt csak fejlesztésről, viszont aki 21 éve nem járt itt, rá sem ismerne egy-egy településrészre, aki pedig most jár itt először azt mondja, legyünk rá büszkék. Olyan emberek élnek itt, akik ilyenné teszik, akikre meghatározzák a jelenét és a jövőjét ennek a közösségnek. Ez a nap mindig ezekről az emberekről szól – mutatott rá.

Az ünnepségen Algyő Nagyközségéért díjat kapott az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület, Molnár Mária, Torma Tibor Istvánné R. Nagy Mária és Kopasz Bálint. Alkotói díjban részesült az Algyői Foltvarrók Köre, Papp Csilla és a Zsibongó Néptáncegyüttes. Elismerő oklevelet vehetett át: az Algyői Búzavirág Asszonykórus, Bajusz Jánosné, Bakos Józsefné, Juhász Zsuzsanna, Kneip Ferenc, Süli Zakar Sándor és Terhes Lászlóné Sötét Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában