Helyi közélet

2019.10.23. 13:59

Két alpolgármestert választottak Vásárhelyen, Kis Andreát és Berényi Károlyt

Letette esküjét Hódmezővásárhely polgármestere és a megújult összetételű közgyűlés tagjai.

Kovács Erika

- Az elmúlt másfél évben a politikai küzdelmek miatt nem volt béke. Innentől kezdve minden más lesz, erre több pozitív jelet is látok – mondta Márki-Zay Péter újraválasztott polgármester az alakulóülésen. Kiemeltre, programismertetés helyett inkább irányt mutat a beszédében, hogy milyennek is szeretné látni Hódmezővásárhelyt.

- A hétvégén Szerbiában jártam egy kisvárosban, ahol az emberek kávézóban, parkban ültek, beszélgettek, sétáltak. Szeretnénk ezt a pezsgő közösségi életet elérni itt, Hódmezővásárhelyen is. A közösségi élet építéséhez mindenkire szükség van – mondta. Kitért arra is, legyen Vásárhely korrupciómentes, fegyelmezett, jól fizető, modern város. Az önkormányzati cégek kapcsán pedig a hatékonyságot emelte ki Márki-Zay Péter.

A közel egyórás gratulációs szünet után elfogadták a szervezeti és működési szabályzat módosítását. A polgármester Kis Andreát főállású-, Berényi Károlyt pedig társadalmi megbízatású alpolgármesternek javasolta, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában