Adni jó

2019.10.01. 15:55

Klímákat kapott a Gyermekklinika

Öt új klímaberendezéssel gazdagodott a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ újszegedi részlege az Anyák az anyákért alapítvány jóvoltából – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

K. A. R.

Klímákat kapott a Gyermekklinika Fotó: Frank Yvette

Öt új klímaberendezéssel gazdagodott a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ újszegedi részlege az Anyák az anyákért alapítvány jóvoltából – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Bereczki Csaba, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója kiemelte, habár a nyárnak már vége, ettől függetlenül örülnek az adománynak, hiszen a tervek szerint hamarosan elindul a fejlesztés a Korányi fasoron lévő épületben, így az újszegedi részlegen nagyobb lesz a terheltség. Rózsa Mária, a Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa hozzátette, a betegellátás színvonalát tovább növelik a klímák, amiket fűtésre is tudnak majd alkalmazni télen. Az adományozást kezdeményező Orosvári Zsolt elmondta, több egészségügyi intézményben gondot jelent a klimatizáció, ezért döntöttek úgy, hogy közadakozásból klímákat szerelnek fel országszerte, Szegedre mintegy 1,5 millió forint értékben érkezett segítség, de tavasszal további egy klímával gyarapodik a Gyermekklinika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában