Szegedi közélet

2019.10.28. 12:24

Váratlan döntést hozott Botka László

Hétfőn elküldte a MSZP szegedi szervezetének a kilépésről szóló nyilatkozatát Botka László, Szeged polgármestere.

Munkatársunktól

Fotó: Frank Yvette

- Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam. Csak nem akartam tavaly és az idén a választási kampányok időszakában ezzel tematizálni a közbeszédet – mondta az Indexnek. Ezzel arra célzott, hogy amikor 2017 októberében visszalépett az MSZP miniszterelnök-jelöltségétől, már egyértelműen látta, hogy nincs a pártban jövője, és a pártban nem nyer többséget a politikája. Botka akkor indulatos nyilatkozatban jelentette be visszalépését. Legerősebb mondata talán az volt, hogy „a politikai maffia behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is”.

Botka László már az idei önkormányzati választásokon sem azt MSZP színeiben, hanem az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként indult. Az alakuló közgyűlésen sem volt pártja frakciójába ült be, hanem alakítottak egy újat, az egyesület bejutott tagjaival.

A szegedi MSZP közleményében az áll, sajnálattal ugyan, de tudomásul veszik Botka László döntését, és továbbra is együttműködnek a város sikeres fejlődéséért a polgármesterrel és a többi résztvevő párttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában