Versenyeztek, átmozgatták az elméjüket

2019.11.12. 19:30

A rendszeresen rejtvényt fejtők örök fiatalok maradnak

Temperamentumos rejtvényfejtő versenyzőkhöz volt tegnap szerencsénk a szegedi Bibliotékában. Az első helyezett versenyző, Gyovai Ferenc fejtette meg a leggyorsabban és a legpontosabban a feladványt. Megtudtuk, hogy azért szereti a legjobban, mert kiválóan karbantartja az elmét.

K. T. I.

Jó hangulatban, igazi versenyszellemben zajlott a rejtvényfejtés.

Fotó: Kuklis István

- Gyermekkorom óta fejtek rejtvényt. Ha jól emlékszem apa adta először a kezembe. Ő kilencven éves és nagy rejtvényfejtő – mesélte el tegnap Gyovai Ferenc, aki első helyezést ért el a szegedi Bibliotékában megrendezett rejtvényfejtő versenyen. Ferenc elárulta, azért szeret ezzel foglalatoskodni, mert frissen tartja az elméjét. Tegnap pedig azért érezte jól magát – azon túl, hogy nyerni tudott -, mert jó közösségben lehetett. Különböző folyóiratokat és egy könyvet vihetett haza az első helyért cserében. Az is kiderült, hogy nem most volt először ő a legjobb ebben a barátságos kis csapatban.

Bárki mehet rejtvényt fejteni

- Mostanában azt tapasztaljuk, hogy az új versenyzők legyőzik a régieket – avatott be jókedvűen Kurunczi Mária, a Szegedi Alkotók Körének elnöke. Éppen a napokban köszönt el ettől a poszttól, de még nem választottak új elnököt. Ez egy átmeneti időszak a számukra. Elmesélte, minden hónap második keddjén jönnek össze, és szerveznek rejtvényfejtő versenyt, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az alkotók körén belül működik a rejtvényfejtő klub, amelyet Budai István vezet. Tegnap is ő olvasta fel a megfejtéseket, és végezte el a javítást.

Jó hangulatban, igazi versenyszellemben zajlott a rejtvényfejtés.
Fotó: Kuklis István

Nyolc éve fejtenek rejtvényt

- Senior rejtvényfejtők vagyunk. Ez a játék rendkívül jól szinten tart. Így aztán mi örök fiatalok maradunk – mutatott rá Mária. Azt is megtudjuk tőle, hogy 1997 óta működik a Szegedi Alkotók Köre, nyolc éve fejtenek rejtvényt és több, mint tíz éve ad mindenféle rendezvényüknek otthont a Bibliotéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában