Csíkos, pöttyös, világítós, felemás

2019.11.16. 09:05

Borúra derű: vicces zoknikkal dobták fel a napot az iskolában

Egy átlagos eső áztatta, borongós hideg őszi napon nem gyakran látni mosolygós gyerekeket reggelente az iskolák folyosóin. A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában éppen ezért több tervet is kieszeltek, hogyan színesíthetnék meg a diákok hétköznapjait.

Majzik Attila

Csongrád – Vicces zoknik napját rendezett a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola. Fotó: Majzik Attila

Tócsákat kerülgetve vágunk át a szürke arcok tömegén, míg elérünk a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolához, a kellemetlen novemberi szélben a kabátot is össze kell húzni magunkon egy kicsit. Az ember ilyen időben nem sokat mosolyog, ezt könnyen leellenőrizhetjük, elég csak az utcán szembejövőkre pillantani. Hogy megtörjék a szürke egyhangúságot, az iskolában több programot is kitaláltak, most például vicces zoknik napját rendeztek.

– A szürke, ködös, esős idő beköszöntekor elkezdtünk ötletelni a pedagógus kollégákkal, hogyan lehetne kicsit színesebbé tenni a hangulatot. Először óriás-színezőket és ceruzákat tettünk ki a folyosóra, hogy aki arra jár és kedve van, színezzen bele nyugodtan, csináljunk egy nagy közös képet. Aztán jött a vicces zoknik ötlete – magyarázta Georgiádes Márta, az iskola igazgató-helyettese. – Fontos számunkra a vidám, gyerekbarát környezet – vette át a szót Kőrösi Tibor igazgató. – Egy ilyen esemény is hangulati többletet ad, lázban tartja a gyerekeket: már előző héten készültek rá és a következő héten is beszélni fognak róla. Úgy gondoljuk, hogy az iskola ne egy szigorú környezet legyen, hanem vidám, gyerekekhez közel álló. Jövő hét szerdán például kincskeresést rendezünk, amire az óvodásokat várjuk sok szeretettel – mondta el az igazgató.

Nem kellett kétszer mondani. A gyerekek lelkesen készültek a vicces zoknik napjára. Fotó: Majzik Attila

Az iskolában egyébként nem ritkák a különleges rendezvények, minden hónapban van egy-két olyan program, ami megtöri az egyhangúságot és felrázza a gyerekeket. A kicsik is várják már ezeket az alkalmakat, sőt, néha még az ötletelésbe is besegítenek: most festik a termek ajtajait, méghozzá olyan színekre, amit az osztályok választottak maguknak.

A zokni-napot is élvezték a gyerekek, volt, a felemás, színes, csíkos, pöttyös fuszeklik között jó pár saját készítésű is feltűnt, a másodikos Bérczes Berci szinte egyenesen egy komplett karácsonyfát hordott a lábán. – Egész este ezen dolgozunk, anya varrt én pedig ragasztottam. Az egyik zoknimra szemeket meg hópelyheket raktunk, a másikra csillagokat és rénszarvasokat. És mindkét zoknim világít! – mesélte lelkesen Berci, aki techinkából egy koronás dicséretet is kapott az alkotásáért.

A negyedikes Újszászi Zsófi is kitett magáért: egyik zoknijára egy hópárducot festett, a másikat pomponok díszítik. – Az egyik sajnos útközben leesett – meséli Zsófi. – A hópárduc az egyik kedvenc állatom, alkoholos filccel rajzoltam a zoknimra. Nagyon tetszik az ötlet, hogy vicces zokniban járunk, akár minden nap lehetne ilyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában