Jogi kultúráért-díj

2019.11.30. 08:37

Díjat kapott Kemenes István

A Szegedi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának nyugalmazott vezetője vehette át a Jogi kultúráért díjat a Magyar Ügyvédi Kamara elnökétől.

Dr. Kemenes István. Fotó forrása: Szegedma

Nagyszabású rendezvényen ünnepelték napjukat a magyar ügyvédek Bu­­dapesten, a Kúria épületében. Az ünnepségen adták át a Ma­­gyar Ügyvédi Kamara által alapított díjakat. A szakmájukban kiválóan dolgozó ügyvédek mellett kimagasló jogi tevékenységük elismeréseként egy-egy bírót, ügyészt és jogtudóst is jutalmaznak minden évben. Idén Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának nyugalmazott vezetője vehette át a Jogi kultúráért díjat Bánáti Jánostól, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökétől.

Dr. Kemenes István. Fotó forrása: Szegedma

Ez a díj azt bizonyítja, hogy kiemelkedő ítélkezési munkája mellett a számtalan publikációt megjelentető, előadást tartó, egykor a Szegedi Tudományegyetemen is oktató Kemenes István életpályáját áttekintve a jogi kultúra terjesztésében végzett magas színvonalú te­vékenységét is elismerte az ügyvédek közössége – mondta Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában