Nem jó ötlet éghető anyagot a lépcsőházban tartani

2019.11.06. 10:15

Életeket menthet a szabályok ismerete

Nemcsak a tűzhelyen felejtett étel okozhat tragédiát, hanem egy el­mozdult konnektor is, vagy az az erkélyre szerelt műanyag redőny, amelyen keresztül a lángok a felső szintekre jutnak.

Munkatársunktól

A rácsokkal lezárt folyosók a betörőket kint tartják ugyan, de tűz esetén a lakókat és a mentésükre érkező tűzoltókat is akadályozhatják, ezért nem mindegy, hogy azokat miként szerelik fel.

A társasházakra vonatkozó tűzvédelmi szabályokról most mindenki első kézből, a megyei katasztrófavédelmi kirendeltségeken tájékozódhat.

Ma és holnap egyaránt 10 és 16 óra között várják Szegeden és Szentesen a lakástulajdonosokat, a bérlőket és a közös képviselőket a szakemberek. Az ellenőrzéseken ugyanis sok hibát találtak: Csongrád me­­­­gyében 188 lépcsőházban jártak, és 466 szabálytalanságot észleltek a tűzoltók. Többek között a folyosókon éghető anyagokat, bútorokat tároltak a lakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában