Tolvajok piszkálták meg a templomajtó zárját

2019.11.20. 07:45

Kamerákkal őrzik majd Isten házát

Ismeretlen tettesek megpróbálták feltörni a mindszenti Mindenszentek katolikus templomot. Nem sikerült behatolniuk. Az Élő Hit Műhelye Alapítványa azonban úgy döntött, kamerarendszert építenek ki a templom bejáratainál, hogy megvédjék Isten házát a jövőbeni újabb betörési vagy rongálási kísérletektől.

Kovács Erika

 

– Vasárnap volt egy hete, hogy valakik be akartak törni a templomba. Megpróbálták feltörni az oldalajtót. Mivel azonban az ajtók biztonsági zárral vannak ellátva, így nem sikerült a behatolás – mondta Nagy László, az Élő Hit Műhelye Alapítvány (ÉHM) titkára. Hozzátette, talán a perselypénzre fájhatott az elkövetők foga.

– Az is megfordulhatott a fejükben, hogy esetleg a templomban van az a 100 millió forint, amit az egyházközség a templom felújítására nyert, ami nem igaz, mert nem ott és nem készpénzben van az összeg. Vagy éppen kegytárgyakat akartak lopni. Ki tudja, mi volt a cél? Annyi bizonyos, hogy nem a jó szándék vezérelte őket – magyarázta. Az ÉHM Alapítvány attól tart, hogy esetleg máskor is előfordulhat betörési kísérlet. Szeretnék ezt megelőzni, ezért térfigyelő kamerarendszer kiépítése mellett döntöttek.

– A tervek már készülnek. A templom összes bejáratát kamerák figyelik majd, ami megnyugtató védelem lesz. A vállalkozótól 40 százalékos kedvezményt kapunk, amit köszönünk. Így a teljes költség valamivel több, mint 300 ezer forintba kerül. Az összeg előteremtéséhez gyűjtést indítottunk, egy hét alatt 103 500 forintot kaptunk erre a célra. Voltak, akiktől nagyobb összeg érkezett, mások pedig 500–2000 forintot juttattak el alapítványunkhoz. Minden összeget köszönettel fogadunk – mondta el lapunknak Nagy László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában