Helyi közélet

2019.11.13. 11:13

Kézműves termékek boltja nyílt a közfoglalkoztatási vásáron

Csokoládét, szalonnát, batáta dzsemet is kóstolhatnak azok, akik ellátogatnak a szegedi kormányhivatalba a közfoglalkoztatási vásárra. Ugyanitt megnyílt az első olyan bolt az országban, amely közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árul.

Hajó Edina

- Helyi termékeket hoztunk, amelyeket az állattenyésztési programunkban készítenek közfoglalkoztatottak, így sonkát, szalonnát, kolbászt. Dekorációs elemeinket az őszi árvácskákat, virágokat szintén ők nevelték fóliasátrakban – mutatta meg Balástya standját a közfoglalkoztatási kiállítás és vásáron Ujvári László polgármester. A szegedi kormányhivatalban hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit az a kétnapos vásár, ahol 24 közfoglalkoztató, valamint szociális szövetkezet és alapítvány van jelen portékáival. A kormányhivatal földszinti nagytermében új kiállítók is vannak, mint például az újszentiváni Epres Kert Szociális Szövetkezet. – Csokoládékat gyártunk, mindenféle ízben és méretben, tavaly márciusban alakultunk, most először vagyunk itt – magyarázta az újszenitváni „csokigyár” üzemvezetője Hollós Csaba. Felesége készíti a finomságokat, a táblás édességek mellet, bon bonokat, szaloncukrot és kézi drazsét is kóstolhattak az érdeklődök.

Nemcsak ezt a vásár nyitották meg szerdán a kormányhivatalban, hanem azt a kézműves termékek boltját, amely az első olyan bolt az országban, amely közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árul. A kis üzlet, amely a Helyi-Ség nevet kapta egész évben várja az érdeklődőket a kormányhivatal épületében, a Török utca felől. A bolt az ország 6 megyéjének 13 foglalkoztatójától kínál termékeket, többek között: ásotthalmi batátából készült termékeket, őrölt pirospaprikát, magyardombegyházi kézműves sajtot, ízesített joghurtot, házi készítésű tésztát, ám terítőket és szőnyegeket is. Juhász Tünde kormánymegbízott a bolt és a vásár megnyitóján elmondta, a kormányhivatal elkötelezett a kézzel előállított, magas minőségű termékek iránt, ezért is kezdeményezték azt, hogy ne csak egy évben egyszer, hanem egész évben hozzájuthassunk ezekhez a termékekhez. Biczi Orsolya, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, hogy páratlan a kezdeményezés és példaértékű az a bolt, amely lehetőséget biztosít a helyi termékek árusítására. A Helyi-Ség –et a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet működteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában