Olvasónk panasza nyomán körbekérdeztünk

2019.11.06. 15:15

Meddig jár a taxi?

A megyeszékhelyről, kórházból, az utolsó éjszakai busszal érkezett haza a napokban egy olvasónk, akinek elmondása szerint a késői időpontra tekintettel nem rendeltek taxit a megállóhoz közeli szállodából, így éjszaka kénytelen volt hazagyalogolni. Panasza nyomán megnéztük, hogy a megye nagyobb városaiban sikerrel járna-e hasonló helyzetben.

Szabó Imre

Vegyes a kép az éjszakai taxirendelés ügyében Csongrád megye nagyobb városaiban. Illusztráció: Szabó Imre

Vegyes a kép az éjszakai taxirendelés ügyében Csongrád megye nagyobb városaiban – derült ki, amikor megyei tu­­dósítóink a helyi taxitársaságoknál érdeklődtek. Van, ahol állandó az ügyelet, másutt az ilyen helyzetekre érdemes előre felkészülni, azaz előre megrendelni a szolgáltatást az adott társaságtól.

Hódmezővásárhelyen például éjszaka sem marad fuvar nélkül az, aki taxival szeretne hazamenni. A megyei jogú vá­­rosban több taxitársaság is működik. Van olyan, amelyik a hét minden napján 0–24 órában. Egy másik cég vasárnaptól csütörtökig 5-től 24 óráig vállal fuvart. Előrendelés esetén abban az 5 órában is dolgoznak, pénteken és szombaton pedig nonstop fuvaroznak. Mint megtudtuk, a harmadik taxitársaság pedig igény szerint vállal éjszakai személyszállítást.

Vegyes a kép az éjszakai taxirendelés ügyében Csongrád megye nagyobb városaiban. Illusztráció: Szabó Imre

Szentesen több taxis vállalkozás működik, de egységes üzemelés szerint és központi telefonszámon érhetők el. A Kurca-parti városban hétfőtől csütörtökig hajnali 5 órától éj­­félig, pénteken és szombaton nonstop, vasárnap ismét hajnali 5-től éjfélig járnak a taxik. Aki tudja, hogy a citált napokon 5 óra előtt akar utazni valahová, vagy érkezik meg Szentesre, vagy egyéb fontos, időhöz kötött dolga van, az előző napon, vagy korábban telefonon megrendelheti a járművet a megbeszélt időpontra.

Csongrádon a taxiállomáson érdeklődtünk. A drosztokon hét­­köznapokon este tízig, az utolsó busz beérkezéséig állnak bent kocsik, hétvégente egész éjjel dolgoznak.

Ami pedig a Maros-parti vá­­rost illeti: itt egyetlen taxitársaság működik, és pénte­ken-szombaton nonstop, a többi napon pedig reggel 6-tól éjfélig vállalnak fuvart. Persze, ha valaki már előző nap este nyolcig megrendeli a szállítást, akár reggel 4-től is. Ha szükséges, mert az autó tulajdonosa alkoholt fogyasztott, akár két sofőrt is tudnak küldeni – az egyik a kocsit viszi haza.

Azt, hogy miért maradhatott taxi nélkül panaszos olvasónk mégis, arra az egyik fuvarozó azt mondta lapunknak, vagy már éjfél után érkezett a szállodába, vagy meg sem próbálta a személyzet a rendelést, azt gondolva, hogy nem fognak sikerrel járni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában